علیرضا مهاجری برازجانی در جلسه آموزشی ویژه کارکنان و مددجویان اداره زندان شهرستان دشتستان افزود: تنظیم یک برنامه غذایی متنوع و سالم علاوه بر ارتقا رضایتمندی آنان، در بهبود هوشیاری و خلقوخو در محیط کار و منزل، تأثیر بسیاری خواهد داشت.
وی اظهار کرد: برنامهريزي در جهت بهبود وضعيت تغذيه کارکنان در مراكز کار جمعي (با اولویت مراکز نظامی، انتظامی، واحدهای کاری بزرگ، زندانها و ادارات دولتی) منجر به بهبود تغذیه شاغلین شده و پیامدهای کوتاهمدت آن افزایش بهرهوری، کاهش غیبتهای ناشی از کار و کاهش نرخ بروز بیماریهای غیر واگیر خواهد شد.
مهاجری برازجانی تصریح کرد: در حال حاضر کمبود آگاهی از ویژگیهای یک غذای سالم، منجر به جایگزینی سیر شدن فیزیولوژیکی بهجای سیر شدن سلولی و درنتیجه افزایش وزن و چاقی میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان با اشاره به مشكلات متعدد تغذيهاي كه در حال حاضر در كشور وجود دارد گفت: چنانچه روند فعلي از ناامنی غذايي و سوءتغذیه ادامه يابد و مداخله موثر براي تغيير و اصلاح آنها صورت نگيرد، پيامدهاي زیانبار و نامطلوب اقتصادي و بهداشتي ناشي از آنها در سالهاي آينده ملموستر خواهد شد.
مهاجری برازجانی اظهار داشت: سوءتغذیه و ناامنی غذایی میتواند بر گروه بزرگی از بیماریهایی با اولویت بالا نظیر بیماریهای قلبی – عروقی و انواع سرطانها اثرگذار باشد.
وی همچنین گفت: ارتقا فرهنگ و سواد تغذیهای بهعنوان ابزار عمده براي بهبود مديريت منابع در گروههای هدف، و اصلاح آن همراه با ارائه الگوي مصرف غذای سالم حائز اهميت است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تاکید کرد: زندانیان مبتلابه بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، فشارخون، بیماران قلبی، گوارشی، تنفسی و سرطانی، همچنین زندانیان مبتلابه بیماریهای واگیردار به رژیم غذایی ویژهای نیاز دارند.
مهاجری تصریح کرد: نوجوانان، جوانان و سالمندان در زندانها نیز باید از رژیم غذایی مناسب برخوردار شوند زیرا تغذیه نامناسب، سوءتغذیه و کمبود ریزمغذیها و همچنین بیماریهای مرتبط با تغذیه میتواند هزینههای سنگینی را به سازمان وارد کند.
انتهای پیام/ س.غ3030
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI