دکتر افشین شیرکانی در گفتگو با خبرنگار وبدا بوشهر افزود: طبق دستورالعملهای بهداشتی تمامی افراد بالاتر از ۶ ماه میتوانند سالانه واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به رويكرد مختلف كشورها در استفاده از ماسك و فاصلهگذاری اجتماعي شيوع دقيق آنفلوآنزا در پاييز و زمستان پيش رو قابل پيشبيني نيست تصریح کرد: واكسن آنفلوآنزاي موجود در ايران از نوع سه و چهار ظرفيتي بوده كه هر دو فقط داراي بخش كوچكی از پروتئين اين ويروس هستند.
دکتر شیرکانی بیان داشت: واكسنهاي كوويد موجود در دنيا همگي فاقد ويروس زنده كوويد بوده بنابراين تزريق همزمان اين دو واكسن منعي ندارد چون هر كدام با مكانيسمهاي ايمونولوژيك مخصوص به خود سبب توليد آنتيبادي در بدن شده و بر اثر هم تأثیر نميگذارند.
متخصص آسم و آلرژي و بيماريهاي نقص ايمني دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: تنها مشکل این است که اگر هر دو واکسن همزمان تزریق شود فرد ممکن است عوارض جانبی بیشتری را تجربه کند.
وی اظهار داشت: شایعترین عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا و كوويد شامل درد یا قرمزی در محل تزریق، سردرد، تب، حالت تهوع، دردهای عضلانی و خستگی است اما بیشتر عوارض جانبی هر دو واکسن خفیف بوده و طی یک یا دو روز با مصرف استامينوفن از بین میروند.
دکتر شیرکانی تاکید کرد: مصرف همزمان دو واكسن يك روش رايج بوده كه سالهاست در كشورهاي مختلف طبق يك برنامه منظم واكسيناسيون كشوري هماکنون نيز در حال انجام است.
انتهای پیام/ م.ف۱۰۲۴
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید