عاطفه پورات به مناسبت ۱۳ تیر روز ملی بیماریهای مشترک انسان و حیوان گفت: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که به وسیله کنه منتقل میشود.
پورات اظهار داشت: عفونت در انسان از طریق گزش کنه یا له کردن آن روی پوست ایجاد میشود. کنه بالغ ممکن است عفونت را به مهرهداران بزرگ بهویژه دامها منتقل کند.
وی علائم عمومی و اولیه بیماری را تب، سردرد، ضعف و بیحالی، خستگی، درد عضلانی، گلودرد، تهوع، استفراغ و اسهال عنوان کرد و گفت: علائم این بیماری شباهت زیادی با علائم اولیه کووید ۱۹ دارد.
این کارشناس افزود: بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان وجود دارد.
پورات در ادامه به بیان راهکارهای پیشگیری از بیماری پرداخت گفت: خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، خرید گوشت مورد نیاز خود از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری لاشه تازه دام بهصورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بهترین راهکارهای برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو میباشند.
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان عسلویه گفت: اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته، رعایت روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک) و مبارزه با کنههای بدن دام از طریق بهبود جایگاه نگهداری آنها نیز از دیگر راهکارهای برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو میباشند.
انتهای پیام/ م.ک-3090
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید