شیوع پوکی استخوان در سالمندان به‌ویژه زنان بعد از سن یائسگی بالاست

17 آبان 1402
کارشناس واحد بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: شیوع پوکی استخوان در سالمندان، به‌خصوص در زنان بعد از سنین یائسگی بسیار بالا است.

هاجر بلوکی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار داشت: پوکی استخوان به عنوان شایع‌ترین بیماری متابولیکی استخوان، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن و یک تهدید اقتصادی، اجتماعی است که همگام با سالمندی جمعیت تبدیل به یک همه‌گیری جهانی شده است.
وی تصریح کرد: بیماری پوکی استخوان یک بیماری خاموش است و در بسیاری از موارد، اولین تشخیص، هم‌زمان با اولین شکستگی و حتی مدت‌ها پس‌ازآن اتفاق می‌افتد.
بلوکی اضافه کرد: این بیماری می‌تواند با تخریب بافت استخوان، کاهش تراکم توده استخوانی و از دست رفتن کیفیت ریزساختار استخوان، به از دست رفتن توان استخوان و افزایش خاصیت شکنندگی آن منجر شود.
وی تصریح کرد: پوکی استخوان بیماری‌ای است که باعث کاهش تراکم و استحکام استخوان شده و خطر شکستگی را زیاد می‌کند و بیشترین خطر متوجه لگن و ران، مهره‌ها و ساعد است.
کارشناس واحد بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: به پوکی استخوان بیماری خاموش گفته می‌شود.
بلوکی اضافه کرد: پوکی استخوان باعث از دست رفتن استحکام استخوان‌ها می‌شود و علت این مسئله از دست دادن مینرال هایی مثل کلسیم است که باعث ایجاد استخوان‌هایی ضعیف می‌شود.
کارشناس واحد بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان با بیان اینکه از هر ۲ زن و هر ۴ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر به شکستگی مبتلا می‌شوند گفت: شیوع این اختلال در سالمندان و به‌خصوص زنان بعد از سنین یائسگی بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه خطر مرگ‌ومیر در افراد مبتلا به شکستگی لگن بسیار بالاست اضافه کرد: پویش همگانی امسال نیز با هدف ارتقای سطح سواد عمومی در خصوص بیماری پوکی استخوان و عوامل خطر آن، به‌ویژه آموزش زنان بالاتر از ۵۰ سال به‌منظور ترغیب برای مراجعه جهت تشخیص به موقع و شروع به هنگام درمان پس از تشخیص قطعی و
بلوکی تصریح کرد: شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان منجر به پیامدهای زیادی از جمله تغییر کیفیت زندگی، ایجاد درد و ناتوانی و از دست دادن استقلال افراد و نیز افزایش نرخ مرگ در سالمندان می‌شوند.
وی گفت: بعد از بروز اولین شکستگی، خطر بروز شکستگی‌های بعدی در هر دو جنس به اندازه ۲ تا ۳ برابر افزایش می‌یابد و این افزایش خطر در شکستگی مهره‌ای حتی به ۴ برابر نیز می‌رسد.
بلوکی تصریح کرد: سن بالای ۶۵ سال، سابقه شکستگی بعد از ۵۰٫ سالگی، سیگاری بودن، یائسگی قبل از ۴۵ سالگی، مصرف مشروبات الکلی، پرکاری تیروئید، بیماری مزمن ریه، روماتیسم مفصلی از جمله عوامل خطر پوکی استخوان هستند.
وی اضافه کرد: بیماری‌های التهابی روده، انواع سرطان‌ها، مصرف طولانی‌مدت داروهای کورتن، داروی ضد تشنج، داروهای تیروئید، شیمی‌درمانی از دیگر عوامل خطر پوکی استخوان هستند.
این کارشناس گفت: مصرف کافی ویتامین D بر اساس نظر پزشک، حتی فعالیت بدنی ساده مثل قدم زدن، بالا رفتن از پله، دوری از دود سیگار و مصرف مشروبات الکلی، مشاوره گرفتن از پزشک در خصوص سلامت استخوان‌ها و اندازه‌گیری تراکم استخوان و مصرف دارو از جمله قدم‌های ساده برای پیش‌گیری از بیماری پوکی استخوان است.
انتهای پیام / س.غ ۳۰۳۰

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید








   

تاریخ بروز رسانی:   17 آبان 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >