متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛
فعالیت فیزیکی مناسب، نخستین اصل در پیشگیری از سقط جنین است

22 خرداد 1403
متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نخستین و مهم‌ترین اصل در حفظ سلامتی و پیشگیری از سقط از دیدگاه ابن‌سینا انجام فعالیت فیزیکی مناسب، به‌اندازه و به‌موقع والدین قبل از اقدام به بارداری است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در طب ایرانی عمده توصیه‌ها و سفارش‌های بزرگان این مکتب معطوف به اصلاح سبک زندگی بوده و در حقیقت از دیدگاه ابن‌سینا برای پیشگیری از سقط باید والدین قبل از اقدام به بارداری سبک زندگی خود را اصلاح کنند.

دکتر رضا واقع‌بین افزود: ورزش از طریق تقویت قلب، ریه‌ها، تخمدان‌ها و عضلات، از بسیاری از علل سقط و ناباروری پیشگیری کرده ازاین‌رو توصیه می‌شود عادت به ورزش کردن را حتی از دوران کودکی در فرزندانمان ایجاد کنیم.

افرادی که غذاهای ناسالم مانند نوشابه و فست فود مصرف می‌کنند از قدرت باروری کمتری برخوردارند

وی تصریح کرد: دومین اصل در پیشگیری از سقط، تغذیه سالم و رعایت آداب خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها است. مطالعات جدید نیز نشان داده افرادی که غذاهای ناسالم مانند انواع نوشابه‌ها و فست فودها را مصرف می‌کنند از قدرت باروری کمتری برخوردار هستند.

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: در منابع مکتوب طب ایرانی مصرف برخی غذاها مانند مویز، سیب، به پخته‌شده، گلابی رسیده شیرین، انار شیرین، آبگوشت‌های لطیف و تخم‌مرغ آب پز به‌عنوان غذاهای نگهدارنده جنین و مؤثر در پیشگیری از سقط از آنان نام‌برده شده است.

دکتر واقع‌بین اظهار داشت: استفاده زیاد از غذاهای نفاخ، دمنوش‌ها، محصولات مانند ارده، کنجد و قورمه‌سبزی به دلیل سبزی شنبلیله، زعفران، کرفس، جعفری، شوید و موارد این‌چنینی که قاعده آور هستند و طعم‌های خیلی ترش یا خیلی تلخ، تندوتیز و پرخوری یا کم خوری شدید از موارد سقط بیان‌شده‌اند و باید خانم باردار از آن‌ها اجتناب ورزد.

وی تأکید کرد: نباید رفتار خانم باردار به سمت حساسیت و ترس شدید از بایدها و نبایدهای خوردنی‌ها سوق داده شود زیرا ترس و وسواس زیاد نیز می‌تواند به عنوان عامل ایجادکننده خطر در بارداری باشد.

عادات نامناسب خواب باید از ماه‌های قبل از اقدام به بارداری اصلاح شود

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اصل سوم در این زمینه داشتن خواب باکیفیت، کافی و در زمان مناسب (خواب عمیق شبانه منظور است) است.  بی‌خوابی‌های طولانی و یا شب‌بیداری، خوابیدن تا نیمه‌روز و یا خوابیدن هنگام غروب خورشید از موارد خواب‌های نامناسب بوده که باید از ماه‌ها قبل از اقدام به بارداری اصلاح شود.

سن بالای ۳۵ سال از عوامل خطر سقط محسوب می‌شود

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: اصل چهارم کنترل حالات روحی و روانی، پرهیز از غم، ترس، نگرانی، ناامیدی و افکار منفی است. در سبک زندگی امروزی عواملی مانند سطح توقع خانواده‌ها و سختگیری بی‌مورد و ... باعث افزایش سن ازدواج و همچنین بالا رفتن سن بارداری شده که در پژوهش‌های انجام‌شده اثبات‌شده که سن بالای ۳۵ سال از عوامل خطر سقط محسوب می‌شود.

دکتر واقع‌بین تصریح کرد: اصل پنجم، کامل بودن پاک‌سازی‌های طبیعی بدن مانند اجابت مزاج کامل و راحت، تعریق معتدل، داشتن خونریزی ماهیانه منظم و کامل است. مادر باید قبل از اقدام به بارداری مشکلاتی مانند یبوست را جدی گرفته و آن را درمان کند و حتی در حین بارداری نیز از غذاهای ملین مانند انجیر، انگور آلو کیوی و ... استفاده کند که دفع راحتی داشته و مواد زائد درون بدن انباشته نشود.

برخورداری از هوای پاک و طبیعت باعث تقویت قوای انسانی می‌شود

وی تأکید کرد: برخورداری از هوای پاک، طبیعت و مناظر زیبا، بوهای طبیعی، ملایم و مطبوع باعث تقویت تمام قوای انسانی شده و پیشنهاد می‌شود والدین وقتی را برای تفریح و رفتن به مناطق خوش آب‌وهوا اختصاص دهند.

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پایان گفت: امیدواریم با رعایت اصول و سبک زندگی سالم، نسل سالم و تنومندی را به آینده تحویل دهیم.

 

انتهای پیام/ م.ف ۱۰۲۴

 

 

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید


کلمات کلیدی:
سقط.جنین     طب.ایرانی     دکتر.رضا.واقع‌بین        

تاریخ بروز رسانی:   22 خرداد 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >