فاطمه آهو خوش در اجرای طرح آهن یاری و ویتامین D در دبیرستان غیرانتفاعی افق شهرستان کنگان تصریح کرد: کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، خستگی، زودرس، ضعف و سرگیجه، کاهش توان کاری و مقاومت بدن و افزایش احتمال ابتلا به بیماری از عوارض عمده کمبود آهن و کمخونی فقر آهن است.
وی ادامه داد: در دختران در سنین بلوغ در مقایسه با پسران به علت شروع قاعدگی همزمان با جهش رشد نیاز روزانه آهن بیشتر است و در صورت عدم دریافت کافی آهن بیشتر از پسران نوجوان در معرض خطر کمبود آهن و کمخونی فقر آهن قرار دارند ولی پسران نوجوان هم درصورتیکه تغذیه مناسب نداشته باشند دچار کمبود آهن و کمخونی ناشی از آن میشوند.
آهو خوش بیان داشت: بر اساس دستور عمل وزارت بهداشت، کلیه دختران در دوره اول و دوم متوسطه باید هفتهای یک عدد قرص فروس سولفات یا فروس فومارات یا فرفولیک حاوی ۶۰ میلیگرم آهن المنتال به مدت ۱۶ هفته (۴ ماه) در هر سال تحصیلی به صورت هفتگی مصرف کنند.
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان نیز اظهار داشت: اجرای مکمل یاری هفتگی آهن برای دختران در سنین بلوغ و استمرار برنامههای آموزش همگانی در زمینه منابع غذایی آهن، افزایشدهندهها و کاهشدهندههای جذب آهن در رژیم غذایی در اولویت این برنامه قرار دارد.
روحالله علیزاده گفت: با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در گروههای سنی مختلف، برنامه مکمل یاری ماهانه ویتامین D بر اساس دستورالعملهای موجود در کشور کلیه دختران و پسران دبیرستانی ماهانه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D در مدارس دریافت و مصرف میکنند.
در راستای ارتقای سطح سلامت نوجوانان و نقش مکمل یاری با آهن و ویتامین D در دستیابی به این مهم، برنامه مکمل یاری با آهن ویتامین D در سال تحصیلی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ نیز به همت شبکه بهداشت و درمان و اداره آموزشوپرورش در تمامی مدارس دخترانه و پسرانه متوسطه اول و دوم شهرستان کنگان اجرا میشود.
این طرح به صورت نمادین در دبیرستان دخترانه غیر انتقالی افق متوسطه اول و دوم کنگان اجرا شد که معاون بهداشت، مراقب سلامت مرکز خدمات جامع سلامت ۱۷ شهریور، کارشناس بهبود تغذیه شهرستان، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان را همراهی میکردند.
انتهای پیام/ م.س ۳۰۷۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید