دکتر ندا موصلی در نشست با کارکنان حوزه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان به مناسبت هفته اطلاعرسانی ایدز افزود: کارکنان مراقبت سلامت شامل کارکنان خدمات، اورژانس پزشکی، کارکنان دندانپزشکی، کارکنان آزمایشگاه، پرستاران، بهیاران، پزشکان، تکنسینها، درمانگرها، داروسازان و ارائهدهندگان خدمات در منزل، افرادی که بهصورت مستقیم در مراقبت بیمار دخالت ندارند ولی بهصورت بالقوه در معرض آن هستند، است.
موصلی در تعریف مواجهه شغلی گفت: تماس با خون، بافت و یا سایر مایعات بالقوه عفونی بدن از طریق فرو رفتن سوزن در بدن و یا بریدگی با شی تیز یا تماس این مواد با غشاء مخاطی و یا پوست آسیبدیده میتواند کارکنان نظام سلامت را به ویروس HIV و یا بیماریهای عفونی دیگر آلوده کند.
وی بیان کرد: در اولین فرصت، محل مواجهه با مایعات بالقوه عفونی را با استفاده از آب معمولی و صابون شستشو دهید.
دکتر موصلی تأکید کرد: از مواد سوزاننده یا مواد گندزدا یا ضدعفونیکننده برای تمیز کردن زخم استفاده نکنید.
دکتر موصلی همچنین گفت: چشم مواجهه یافته را با آب فراوان یا محلول سالین شستشو دهید ولی غشاهای مخاطی مواجهه یافته را با آب معمولی و فراوان شستشو دهید.
وی تصریح کرد: در صورتی که در بیمارستان کار میکنید، موارد مواجهه شغلی را به کمیته کنترل عفونتهای بیمارستانی گزارش دهید و چگونگی مدیریت مواجهه و پیشگیری دارویی بعد از مواجهه (PEP) باید در پرونده پزشکی محرمانه کارکنان مواجهه یافته ثبت شود.
پزشک متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان شهید گنجی برازجان گفت: عواملی که در ارزیابی مواجهه نیاز به پیگیری دارند، عبارتند از نوع مواجهه، نوع و میزان مایع /بافت، وضعیت پایه فردی که دچار مواجهه شده است.
دکتر موصلی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین استراتژیهای برنامه کنترل بیماری ایدز آموزش و اطلاعرسانی جامعه است، گفت: پزشکان و دندانپزشکان بهعنوان اولین سطح مواجه با بیمار، میتوانند با مشاوره و ارجاع افراد مشکوک به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری نقش بسیار مهمی در شناسایی بیماران دارند.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید