سرطان پستان شایع‌ترین و دومین سرطان کشنده در بین خانم‌ها است

12 امرداد 1395
جراح عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سرطان پستان شایع‌ترین و دومین سرطان کشنده در بین خانم‌ها است اما به این معنی نبوده که این بیماری ماهیتی کشنده دارد بلکه به دلیل شیوع بسیار بالا میزان مرگ‌ومیر آن نیز زیاد است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تمامی خانم‌ها در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند اما آن دسته از گروه‌هایی که در طول دوره زندگی خود بیشتر در معرض استروژن هستند در معرض ابتلای بیشتری قرار دارند.
دکتر احسان رحمانیان خاطرنشان کرد: خانم‌هایی با تعداد فرزندان کم یا بدون فرزند، خانم‌هایی که دوران عادت ماهیانه در آنان زودتر شروع‌شده، خانم‌هایی که دیرتر یائسه می‌شوند و کسانی که از داروهای استروژن استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند.
وی تصریح کرد: سابقه فامیلی به‌گونه‌ای که خواهر یا مادر فرد سابقه ابتلا به بیماری سرطان پستان یا سرطان تخمدان داشته، درمان با اشعه با دوز بالا و تغییرات ژنتیکی از دیگر عوامل زمینه‌ساز ابتلا به این بیماری است.
تمامی خانم‌های بالای 18 سال باید آموزش‌دیده و خود را معاینه کنند
جراح عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تمامی خانم‌های بالای 18 سال باید آموزش‌دیده و یک هفته پس از اتمام عادت ماهیانه جلوی آیینه خود را معاینه و به‌محض مشاهده علائمی مانند وجود توده به پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: هرگونه تغییر در پوست، فرورفتگی در نوک سینه، ترشح از نوک سینه به‌ویژه ترشحات خونی و درد سینه‌ای که قابل توجیه نباشد از دیگر علائم سرطان پستان است.
دکتر رحمانیان خاطرنشان کرد: خانم‌ها پس از 40 سالگی لازم است یک‌بار و بعد از 50 سالگی هرساله یا دو سال یک‌بار ماموگرافی انجام دهند زیرا با این روش غربالگری می‌توان مراحل اولیه سرطان پستان را تشخیص داد.
وی بیان کرد: ماموگرافی روشی کاملاً بدون درد و ساده است که از دو نمای مختلف از سینه تصویربرداری کرده و جای هیچ‌گونه ترسی برای افراد وجود ندارد.
بیش از 90 درصد افرادی که با علائم سرطان پستان به پزشک مراجعه می‌کنند درمان خاصی نیاز ندارند
جراح عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیش از 90 درصد افرادی که با علائم سرطان پستان به پزشک مراجعه می‌کنند بیماری آنان خوش‌خیم بوده و نیاز به درمان خاصی وجود ندارد اما برای پیشگیری از درصد پایین بدخیمی‌ها نیاز است در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنند.
دکتر رحمانیان با اشاره به اینکه مرحله اول شناسایی سرطان پستان توسط خود فرد صورت می‌گیرد افزود: چنانچه افراد مهارت معاینه خود را نداشته باشند می‌توانند در شهرها با مراجعه به پزشک جراح و در روستاها توسط پزشکان پزشک خانواده مورد معاینه قرار گیرند.
وی تصریح کرد: خانم‌ها حتی در دوران بارداری اگر تغییراتی را در سینه خود مشاهده کردند باید به پزشک جراح مراجعه کنند که در چنین مواردی برای زنان باردار انجام سونوگرافی تجویز می‌شود و هیچ‌گونه ضرری برای جنین نیز ندارد.
انتهای پیام/ م.ف 1026

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
سرطان.پستان     فرهنگ.سلامت     جراح.عمومی     دکتر.احسان.رحمانیان        

تاریخ بروز رسانی:   12 امرداد 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >